image
image

Idrott i Karlstad

För dig som är sportintresserad finns det massor att se och utöva i Karlstad. Missa inte möjligheten att uppleva en av de lokala hockeyhjältarna Färjestads hemmamatcher i Löfbergs Lila Arena. Arenan som är Sveriges tredje största är en upplevelse i sig.

På Tingvalla IP:s större isar spelar bandylaget BolticGöta. Packa med portföljen och upplev äkta svensk idrottskultur. Ett annat Göta är IF Göta Friidrott. Föreningen är en av landets äldsta och mest framgångsrika. Föreningen står som värdar för Götagalan som är den tredje största Friidrottsgalan som årligen genomförs i Sverige. I augusti 2004 arrangerar de även Svenska Mästerskapen.

International Swedish Rally arrangeras i februari varje år med Karlstad som arrangörsort. Det är det årligen återkommande sportarrangemang som drar mest publik av alla i Sverige. Att besöka Karlstad under rallyt är verkligen en fest.

Förutom detta arrangeras mängder av idrottsarrangemang i Karlstad. Carlstad Crusaiders är topplag i den Amerikanska Fotbollen och Mallbacken som spelar i damallsvenskan i fotboll.
 
Aktiviteter
Vill du fylla ut tiden med lite sport aktiviteter på egen hand finns många alternativ. Under vintern är det bara en halvtimmes bilresa till Sunne Ski Center. Kanske långfärdsskridskor på Vänern eller allmänhetens åkning på Tingvalla. Skutbergets motioncentral ligger mycket vackert vid Vänerns strand och erbjuder ett stort urval av motionsspår för löpning. Fiskecharter på vänern går från Lillängshamnen, Skoghall och erbjuder Trolling efter lax,gös,öring m.m. Även abborrmete efter önskemål.

Inte långt från hotellen ligger S.A.T.S nybyggda gym. Önskar du ett träningspass kan du köpa förmånliga rabattkort på hotellet.

Nöjesfabriken i Karlstad har en helt nybyggd anläggning med Bowling, Go Cart inomhus samt bar och restaurang.

I Karlstad Kommun har du ett rikt utbud på badplatser. Under sommaren kan du välja mellan 17 offentligt klassade badplatser. Sundsta Bad- och Idrotthus och Sim- och Sporthallen i Vålberg erbjuder fina bad- och motionsmöjligheter i tempererade bassänger

Boka rum

Ankomstdatum
Choice Hotels calendar
Avresedatum
Choice Hotels calendar
Rum
Vuxna
Barn

Kontakta oss

Namn
E-post
Meddelande
 
Clarion Hotel Plaza, Adress: Västra torggatan 2, 652 25 Karlstad, Tel 054-100 200, Fax 054-100 224, E-post: cl.plazakarlstad@choice.se
© 2006-2010 Clarion Hotel Plaza
Choice Club Choice Hotels