image
image

 

Ekologisk frukost på Clarion Hotel Plaza i Karlstad

Choice Hotels är stolta över WeCare. Vi bryr oss om! Om gästerna, miljön och varandra. Vi tar ansvar och initiativ. Därför var vi också de första som lanserade ekologisk frukost. I augusti 2007 genomförde Choice Hotels en undersökning om ekologisk mat och matvanor i en representativ del av befolkningen i Norge, Sverige och Danmark. Resultatet av den skandinaviska undersökningen visar att de flesta är positiva till ekologisk mat och till ökad tillgänglighet av ekologiska produkter. 85 % av de tillfrågade är positiva till att köpa ekologiska produkter och många uppgav att de redan köper kravmärkta matvaror istället för konventionellt odlade matvaror av hänsyn till djurens välfärd, miljön och den egna hälsan. Även om kunskapen om hotellkedjor som erbjuder ekologiska produkter eller särskilt sunda produkter i dag är låg svarade 40 % att de är villiga att betala mer för en hotellvistelse där ekologisk mat erbjuds. Hela 60 % är villiga att betala mer för en restaurangmåltid där råvarorna är ekologiska. 

Varför ekologisk?

Ekologisk mat är viktig för djurens välmåga, miljön och vår hälsa. Ekologiska råvaror produceras på naturens villkor och med minimal användning av tillsatser. Det tas hänsyn till djurens naturliga beteende och behov i största möjliga grad och naturens egna processer är centrala vid framställningen av foder, kompost och gödsel.
Ekologisk matproduktion är bättre för miljön än konventionell matproduktion. Det beror på att energiförbrukningen är lägre och att konstgödsel och besprutningsmedel inte används, vilket bidrar till lägre utsläpp av klimatgaserna koldioxid och lustgas.

Läs mer om Choice Hotels miljösatsning  

Boka rum

Ankomstdatum
Choice Hotels calendar
Avresedatum
Choice Hotels calendar
Rum
Vuxna
Barn

Kontakta oss

Namn
E-post
Meddelande
 
Clarion Hotel Plaza, Adress: Västra torggatan 2, 652 25 Karlstad, Tel 054-100 200, Fax 054-100 224, E-post: cl.plazakarlstad@choice.se
© 2006-2010 Clarion Hotel Plaza
Choice Club Choice Hotels